lørdag 8. desember 2012

Batch #3 - Vestkyst

Tiden var inne for å begynne med kornbrygg. Vanskeligere og mer jobb enn ekstrakt. Smaken derimot, skal bli bedre. Dessuten har man muligheten til å brygge flere øltyper. Siden det ville bli vårt første kornbrygg, tenkte vi å safe litt. Brygge et øl vi har smakt før. Et øl vi liker. Vestkyst.
Bryggeriet Kinn fra Florø har mange gode øl. Vestkyst er et av de beste. Kjøpes på polet, men man kan også kjøpe ingrediensene hos Vestbrygg og brygge selv. Slik vi har gjort i gjort i dag. Vestbrygg har et samarbeid med Kinn om å selge ingrediensene til utvalgte øltyper. Ingen hemmeligheter altså.
Men når vi setter oss ned og smaker på vårt brygg og orginalen, vil det være to forskjellige smaker. Fremgangsmåten er like viktig som ingrediensene. Og der kommer vi til kort. Selv om vi har gått til innkjøp av en induksjonsplate for å effektivisere prosessen, var det et annet nyinnkjøpt utstyr som sviktet. Termometeret. Igjen. Det er på tide å handle inn et godt termometer. Et som virker og måler rett temperatur.
For når man trenger å ha en gjevn temperatur i kjelen i en time, bør ikke termometeret vise stigning når varmeelementet er slått av. Det bør heller ikke vise 90 grader når vørteren er under kroppstemperatur. Igjen viser det seg at det er best å bruke kvalitetsutstyr. Merkelig det der.
Vi bommet også på vannmengden. 3 liter dampet vekk under kokingen vi hadde beregnet 1 liter. Note to self. Vi bommet også på OG'en. Men siden batch #1 var en suksess, tross alle feilene, er det grunn til å ha et visst håp. Men ikke for store forventninger.
Kopien kan umulig bli bedre enn originalen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar