mandag 18. februar 2013

Batch #4 - Havrestout

Havregryn. Godt til frokost. Enkel lunsj. Og noen ganger å finne på middagsbordet. Men i øl? Selvfølgelig. Noe av det eneste Bård Steinar husker fra bryggekurset, var at han kunne bruke opp havregrynet han hadde hjemme i en øl. Etter et søk på nettet fant han en prisvinnende oppskrift på en havrestout. Så var det å riste grynene til like før brannalarmen gikk, vente en uke og så hive det oppi gryten sammen med de andre korntypene.

Bryggingen i seg selv gikk som vanlig. Litt feil her og der. Men mengden. Den traff vi. 23 liter svart hyttekos. Blir en stund til Guinness får økonomisk støtte fra oss. Selv om ølet kunne vært litt sterkere. 3% er ikke allverdens, men en stout trenger ikke være særlig sterk.

Navnet er også nøye utvalgt. Steinkjellerstout. En seig gate til et seigt øl.

Egentlig var det Bård Steinar som skulle skrive dette innlegget, men det gikk i glemmeboken da han fikk beskjed om å pakke kofferten. Nei. Han er på ingen måte ute av Stoltzebrygg. Da ethvert bryggeri er avhengig av innspirasjon for å finne opp egne oppskrifter, sendte vi han like så godt til Japan. Ikke det at Japan er kjent for øl. Men inspirasjon kan hentes fra flere kulturer. Så kanskje har han med seg et hemmelig krydder, smuglet gjennom tollen.

Og til slutt et lite tips når du skal tappe øl på flasker. Pass på at korkemaskinen funker på flaskene dine FØR du vasker alle 50 av de.




-Morten-








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar