søndag 21. oktober 2012

Klok av skade

10 timer. Alt for lenge. Men likevel brukte vi så lang tid på Pale Ale Failure. Vårt første brygg. 6 timer. Ned. Bare 4 timer brukte vi på brygg nummer 2. En ny American pale ale, for å rette opp feilene fra første gang. Dessuten var vi bedre forberedt. Helt til vi skulle teste termometeret. Det hadde på noen få dager tatt kvelden. 6 dager i uken er det bare å gå på butikken og kjøpe et nytt, men ikke på søndager. Jonas skulle være med, men på grunn av flytting lå termometeret hans i Oslo. Løsningen ble Jørgen. Så nå fikk vi i hvert fall dokumentert at vi kjølte ned vørteren mye raskere enn forrige gang. Og gjæren ble blandet ut i vann på 37 grader. Slik vi lærte i heimkunnskapen på barneskolen. I tillegg brukte vi hydrometeret for første gang. Det viste en OG på 1.041. Perfekt.

Nå står ølet og gjæres i vinduskarmen og om 1 uke kan de kanskje tappes på flasker, samtidig som vi kan smake på vårt Pale Ale Failure. Muligens er det en failure som vi frykter. Eller vi kan begynne å gjøre ære på vakre Sandviken ved å brygge godt øl.


-Morten-






Nedkjøling av vørteren.





Tapping til gjæringskar.





Stoltzebrygg anno 2012

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar